Dole Fresh Foods Logo

Vind jouw plantage

Al ons fruit gaat rechtstreeks van de plantage naar uw plaatselijke supermarkt. De plantagecode geeft aan welke plantage het fruit dat u eet, heeft geproduceerd. Voer de drie- of vijfcijferige code in om erachter te komen waar uw fruit vandaan komt en kom meer te weten over het land en de mensen die het hebben verbouwd en geoogst!

Dole Banana Farmer
Home Duurzaamheid Magdalena

Magdalena

Kort en goed om te weten: hier vindt u het belangrijkste over land en mensen, klimaat en regio, waarin onze plantage ligt.

Dole Banana Farm Colombia
Banana Farm Image

Facts

Fruit van goede kwaliteit heeft ruimte nodig. De plantage is meer dan 227 hectare, 561 acres of 318 voetbalvelden groot. Er werken op deze plantage 173 mensen.
Colombian Flag

Colombia

Colombia is het op drie na grootste land in Zuid-Amerika. Het terrein varieert van laaggelegen kustgebieden tot de hoogvlaktes van de Andes op 18.700 voet of 5700 meter hoogte en het tropische regenwoud. De bananenteelt vindt plaats tussen de bergenen de zee. Lokale inwoners eten nauwelijks van onze Cavendish-bananen. Ze eten liever bakbananen als bijgerecht, of 'manzanos' (appelbananen).

Uraba

Dit is de grootste regio van Colombia waarin bananen worden geteeld. Het klimaat is warm en heel regenachtig, waardoor de bananen al het water krijgen dat ze nodig hebben. Ze worden op duwbakken via de rivier naar de zee vervoerd en met een kraan op de schepen geladen.

Klimaat

Warm en vochtig: de perfecte omstandigheden voor bananen! Ondanks de ligging aan de Atlantische kust is de kans op orkanen in Colombia klein in vergelijking met landen in Midden-Amerika. Het land is vatbaarder voor de droogte van La Niña dan voor de overstromingen die worden veroorzaakt door El Niño. Weather

Certificeringen voor deze plantage

GLOBALG.A.P. SA 8000 Rainforest Alliance

Goed voor mens en aarde

Ontdek hoe we mensen ondersteunen en onze planeet helpen.

Gemeenschappen verbeteren Onze programma's ondersteunen medewerkers en hun gemeenschappen. Landbouw verbeteren Gezonde grond, betere landbouwmethoden en een geschiedenis van landbouwinnovatie. Ons milieu beschermen Onze duurzame werkwijzen zorgen voor versere producten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Bedrijf

Over Dole Carrières Algemene voorwaarden Code of Conduct Press Releases

Dole Family

Dole Fruit Hawaii Dole Packaged Goods Ocean Cargo Dole Plantation

Media

Facebook Videos Youtube

Contact AGB Impressum Gegevensbescherming Cookies © 2024 Alle rechten voorbehouden.